Oud Valkeveen doet toch niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Jessica de Jong

Oud Valkeveen doet toch niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

  Politiek

GOOISE MEREN - De politieke partij BSOV (Behoud Speelpark Oud Valkeveen) doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij heeft immers haar zin; de zogenoemde prettax is van tafel. Dat was ook het enige punt waar de partij voor was opgericht.

Bedrijfsleider Jan Willem de Langen laat telefonisch weten dat de partij ermee ophoudt. Verder wil hij hier geen uitspraken over doen. "Er komt vandaag of morgen een persbericht met uitleg."

Wel actie, nergens te zien
BSOV voerde de afgelopen tijd veel actie op internet en met reclameborden langs de weg. De fractievoorzitter, een Amsterdamse studente genaamd Donalda Kriek kwam op geen enkel moment opdagen. Niet bij het raadsdebat over de prettax, niet bij foto-momenten voor de pers en niet bij het verkiezingsdebat bij GooiTV. 

Niet in Gooise Meren
Geen van de vier kandidaten op de lijst woont in Gooise Meren. Wel moesten ze allemaal een verklaring ondertekenen te verhuizen naar de gemeente indien ze gekozen zouden worden. 

Wel op biljet
Oud Valkeveen blijft wel op de stemlijsten te staan en dus kunnen kiezers gewoon het hokje aankruisen. Mocht BSOV een zetel toch behalen en weigeren dan zal deze hoogstwaarschijnlijk niet worden ingevuld en leeg blijven. De gemeente doet daar momenteel nog onderzoek naar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>