Dreiging wordt waarheid: Speelpark Oud-Valkeveen gesloten | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Dreiging wordt waarheid: Speelpark Oud-Valkeveen gesloten

  Politiek

NAARDEN - De eigenaar dreigde er al een paar weken mee, maar heeft het nu toch gedaan: Speelpark Oud-Valkeveen is tot nader order dicht. Dat maakt het speelpark bekend op haar website. De hekken zijn op slot. 

Dat het speelpark gesloten is komt doordat de eigenaar grote problemen heeft met de zogenaamde 'vermakelijkhedenretributie', de belasting die het speelpark per bezoeker moet betalen. "Tweederde van de geraamde belastinginkomsten moet worden opgebracht door bezoekers van Speelpark Oud-Valkeveen, terwijl de gemeentelijke kosten die specifiek voor Speelpark Oud-Valkeveen worden gemaakt tot op heden niet aangetoond kunnen worden en naar onze mening te verwaarlozen zijn. De vermakelijkheden waar de gemeente de meeste kosten voor maakt worden ontzien", zo stelt Speelpark Oud-Valkeveen. 

Speelpark beraadt zich op haar toekomst
Speelpark Oud-Valkeveen weigert te betalen, heeft het park gesloten en beraadt zich nu op haar toekomst. "De eigenaar van Oud Valkeveen heeft na aankoop van het speelpark als doel gehad om het speelpark weer toekomstbestendig te maken zodat volgende generaties net als de opa's en oma's van nu hier tot in de verre toekomst tegen betaalbare tarieven kunnen komen spelen met hun kinderen. Juist ook kinderen uit gezinnen die het wat minder breed hebben. De meerderheid van de gemeenteraad heeft daar geen waardering voor."

Politieke partij doet mee aan verkiezingen
Speelpark Oud-Valkeveen doet er ondertussen nog wel alles aan om de veelbesproken vermakelijkhedenretributie van tafel te krijgen. Er werd zelfs al een politieke partij (Behoud Speelpark Oud Valkeveen) opgericht dit in maart meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

Ook politiek gezien gaat het debat over de retributie nog gewoon door. De gemeenteraad bespreekt vanavond (woensdag) twee moties op de belasting weer af te schaffen of op een andere manier te compenseren. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>