Het Vonk-gebouw is nu van de gemeente. Dat het verkocht wordt lijkt niet waarschijnlijk.
Het Vonk-gebouw is nu van de gemeente. Dat het verkocht wordt lijkt niet waarschijnlijk. (Foto: antoon f. bruggeling)

Overbodig vastgoed moet weg

  Politiek

GOOISE MEREN - Er moet vanaf volgend jaar een hele reeks 'overbodige' gemeentelijke gebouwen verkocht worden. Dat stelt wethouder Jan Franx. De gemeenteraad moet gaan bepalen welk gebouw behouden wordt en waar straks een tekoopbord op prijkt.

De gemeente Gooise Meren heeft momenteel 153 gebouwen op haar naam staan met een totale taxatiewaarde van 90 miljoen euro. Lang niet alle gebouwen heeft de gemeente echt nodig en daarom worden deze verkocht. Afgelopen week werd de verkoop van het eerste pand afgerond: het regiokantoor aan de Brinklaan wisselde voor 9 miljoen euro van eigenaar.

Er volgen er meer. "We hebben per pand bekeken wat we er als gemeente mee kunnen doen. Het gemeentehuis en scholen bijvoorbeeld, zullen we nooit verkopen. Maar we hebben ook panden waarvan het bezit onwenselijk is. Deze moeten gefaseerd worden verkocht", aldus Franx.

Met de verkoop van de panden kan de gemeente volgens Franx enkele tonnen per jaar besparen. Dat zegt hij deze week in het eerste eindejaarsgesprek met de leden van het gemeentebestuur in de krant van woensdag. Franx trapt deze interviewreeks af.

Meer berichten