NaarderNieuws - Steeds meer lijsttrekkers gemeenteraadsverkiezingen bekend
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Steeds meer lijsttrekkers gemeenteraadsverkiezingen bekend

  Politiek

GOOISE MEREN - Met nog maar een paar maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar wordt langzaamaan bekend welke lijsttrekkers de politieke partijen gaan aanvoeren. 

Vergeleken met de laatste gemeenteraadsverkiezingen, twee jaar geleden, staan er een paar andere namen bovenaan de kieslijsten. 

VVD
De VVD wordt straks aangevoerd door Alexander Luijten, nu de fractievoorzitter van de partij. De Bussumer neemt het stokje aan kop over van (nu nog) wethouder Miriam van Meerten. Ze heeft aangegeven na maart een stapje terug te doen en de politiek te verlaten. Achter Luijten maken de ervaren Jens Duijts en ex-wethouder van Muiden Henny Timmerman de top van de kieslijst namens de VVD compleet. 

D66
D66 wordt net als bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen aangevoerd door Maarten Balzar. De Bussumer krijgt steun van een paar nieuwe gezichten. De top van de D66-kieslijst wordt compleet gemaakt door Laura van Harmelen en Geert Jan Hendriks. Het tweetal is al langer voor D66 actief, maar heeft momenteel geen raadszetel. 

CDA
De kieslijst van het CDA wordt aangevoerd door de ervaren Jos de Lange. De Bussumer vormt al jaren een van de vertrouwde gezichten van het lokale CDA, maar stond nooit eerder zo hoog op de kieslijst. De Lange neemt de eerste plaats over van (nu nog) wethouder Marleen Sanderse. Net als wethouder Van Meerten doet Sanderse na maart een stapje terug, vanwege haar gezondheid. Het CDA kiest verder ook voor ervaring. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk Herman den Hollander en Arie Mastenbroek, nu ook al actief als raadslid. 

Hart voor BNM
De kieslijst van Hart voor BNM wordt net als twee jaar geleden aangevoerd door Marieke Munneke Smeets.

Andere partijen
Andere partijen zoals de PvdA, GroenLinks, GDP, 50PLUS en Gewoon Gooise Meren moeten hun kieslijsten en lijsttrekkers nog presenteren.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>