NaarderNieuws - Gooise Meren verklaart Weesp steeds meer de liefde
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Gooise Meren verklaart Weesp steeds meer de liefde

  Politiek

GOOISE MEREN - Het valt goed te merken dat Gooise Meren er alles aan doet om straks te kunnen fuseren met Weesp. De gemeente verklaart haar buurman steeds meer de liefde. 

Als er door het gemeentebestuur gepraat wordt over Weesp vallen er louter lovende woorden. Het gaat veel verder dan alleen goed nabuurschap. "We zijn verliefd", zo zegt burgemeester Han ter Heegde. 

Gooise Meren doet er ook alles aan om Weesp te over te halen om de keuze voor Gooise Meren en Amsterdam te laten gaan. Gooise Meren speelt vooral de nabijheid-kaart. "Een keuze van Weesp voor Gooise Meren is een keuze voor nabijheid", zo zegt burgemeester Han ter Heegde. Om daar aan toe te voegen: "Weesp bestuurt straks gewoon Weesp".

De burgemeester doelt daarmee op de kans dat er na de fusie ook Weespers plaatsnemen in de gemeenteraad. De kans dat dat gebeurt als Weesp met het grote Amsterdam fuseert is een heel stuk kleiner. "Neem nou Muiden en Muiderberg. Dat zijn de kleinste kernen van Gooise Meren en ze hebben een goede vertegenwoordiging in de gemeenteraad", vertelt Ter Heegde.

Stads- en dorpsraden toegang tot het gemeentebestuur
Daar komt nog eens bovenop dat de gemeente Gooise Meren werkt met stads- en dorpsraden, waar bewoners problemen tot op stoeptegelniveau kunnen aankaarten. De stads- en dorpsraden praten vervolgens met de gemeenteraad of met het gemeentebestuur om er mee aan de slag te gaan. 

Al geborreld met Weesp
De gemeenteraad van Gooise Meren schaarde zich afgelopen week achter een eventuele fusie met Weesp. Het positieve raadsbesluit van afgelopen week werd door de gemeenteraad en het gemeentebestuur vlak voor het weekend persoonlijk overhandigd aan de Weesper collega's tijdens een borrel bij de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging in Muiden.        

Of Weesp ook echt kiest voor Gooise Meren - of dat het toch Amsterdam wordt - zal blijken op 9 november.  


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
Meer berichten
 

NaarderNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>