NaarderNieuws - Object reference not set to an instance of an object.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Niek Roozen

Object reference not set to an instance of an object.

  Politiek

GOOISE MEREN - Gooise Meren kan buurgemeente Weesp op alle fronten tegemoetkomen en helpen om de komende jaren intensief te gaan samenwerken en later te fuseren tot één gemeente. Dat laat de gemeenteraad van Gooise Meren aan Weesp weten. Er ploft nog deze maand een uitgebreide 'liefdesbrief' van Gooise Meren op de deurmat van het Weesper stadhuis. 

Gooise Meren hecht er veel waarde aan dat Weesp behouden blijft voor de regio Gooi- en Vechtstreek. Gooise Meren zegt daarnaast te kunnen voldoen aan alle door Weesp opgestelde kernwaarden. Gooise Meren zegt met Weesp erbij wijkgericht te gaan werken, om de afstand tussen burger en politiek beperkt te houden. Daarnaast geeft Gooise Meren alle ambtenaren van de gemeente Weesp een baangarantie. 

Weer een fusie blijft twistpunt
Toch staat niet de hele gemeenteraad van Gooise Meren te trappelen om te gaan fuseren met Weesp. Zo ziet een klein deel van de gemeenteraad een fusie helemaal niet zitten, anderen noemen een nieuwe fusie zo snel op de fusie tot Gooise Meren een te snelle stap. "We spraken met z'n allen af eerst zeker tien jaar niet verder te fuseren. Nu lijkt het er toch van te gaan komen. En dat terwijl we nog zo hard moeten werken om onze eigen gemeente op te bouwen", zo betoogde raadslid Jelmer Kruyt. Een ander deel van de gemeenteraad zou juist liever veel sneller door pakken: PvdA en D66 hebben nog steeds een grote Gooistad voor ogen.

Gooise Meren maakt 'excuses' over verleden
De gemeenteraad van Gooise Meren komt ook nog terug op de Bussumse lobby om Weesp destijds buiten Gooise Meren te houden.

Ze laat Weesp weten het verleden graag het verleden te laten. De brief wordt afgesloten met: "Tot besluit zijn wij ons er terdege van bewust dat de opstelling van sommige bestuurders en uitlatingen gedaan in het voorgaande fusietraject uit 2012 in Weesp negatief ervaren zijn. Deze ervaring werpt mogelijk een schaduw over het huidige traject van toenadering en de bestuurlijke afwegingen die daarin gemaakt moeten worden. Wij hebben daar begrip voor. Wij kunnen het verleden niet veranderen. Wat wij wel kunnen is de positieve houding van Gooise Meren in het huidige traject benadrukken en de hoop uitspreken dat het positieve gevoel daardoor de overhand krijgt."

Woord nu aan Weesp
Weesp moet nu de komende weken een knoop gaan doorhakken of het de keuze maakt voor Gooise Meren of voor Amsterdam, de andere mogelijke fusiepartner. De raad doet dat op 9 november. 

De hele brief van Gooise Meren aan Weesp is hier te lezen (PDF). 

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
Meer berichten
 

NaarderNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>