Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouder Van Meerten (VVD) stopt na verkiezingen

Politiek

GOOISE MEREN - Wethouder Miriam van Meerten (VVD) houdt er na de gemeenteraadsverkiezingen mee op. De Naardense keert niet terug als raadslid of wethouder. Dat heeft ze haar partij laten weten. 

Van Meerten geeft aan het tijd de vinden voor een nieuwe uitdaging en ze wil meer tijd aan haar gezin besteden. "Als je zoals ik 11 jaar actief bent in de lokale politiek is het altijd een afweging of je je weer verkiesbaar stelt voor een nieuwe periode van 4 jaar. Ik heb er goed over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik in deze fase van mijn leven toe ben aan een nieuwe professionele uitdaging en voorts meer tijd aan mijn gezin wil besteden", zo laat ze officieel weten. 

Van Meerten heeft elf politieke jaren achter de rug. Vanaf 2006 was ze eerst raadslid voor de VVD van Naarden. Daarna werd ze fractievoorzitter en vervolgens ook wethouder. Na de fusie werd ze namens de VVD wethouder en loco-burgemeester van Gooise Meren. Van Meerten: "Het was een mooie en leerzame tijd. Het voelt nu als een goed en natuurlijk moment om er een punt achter te zetten. We zijn gefuseerd, de nieuwe gemeente staat solide en er kan op een goed fundament verder gebouwd worden. Uiteraard ga ik mijn periode als wethouder tot de gemeenteraadsverkiezingen goed afmaken."

VVD heeft begrip, maar betreurt keuze
De VVD laat weten begrip te hebben voor de keuze van Van Meerten, maar betreurt deze ook. "De VVD heeft veel aan Miriam te danken.  Ze won twee verkiezingen op rij en heeft twee succesvolle coalities tot stand gebracht. We hadden haar graag nog ingezet voor de komende verkiezingen maar hebben begrip voor deze keuze. We zijn haar veel dank verschuldigd voor alles wat ze voor Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum heeft gedaan en wensen haar veel succes in haar volgende uitdaging", zo laat VVD-bestuursvoorzitter Jacco Heemskerk weten. 

De VVD moet nog praten over een opvolger van Van Meerten. 

Uit de krant