Afbeelding

Gooise Meren hakt half september knoop door over Weesp

Politiek

GOOISE MEREN - Er wordt deze maand meer bekend over een eventuele toekomst van Gooise Meren samen met Weesp. De gemeenteraad bepaald op woensdag 20 september haar standpunt over de toekomst. 

Weesp en Gooise Meren praten over samenwerken en fuseren om dat Weesp de gemeente Gooise Meren daarvoor benaderd heeft. Weesp moet samengaan met een andere gemeente omdat het tekort komt om op de lange termijn zelfstandig door te gaan. Gooise Meren heeft eerder laten weten open te staan om met Weesp te fuseren. 

Naast Gooise Meren praat Weesp eveneens met Amsterdam. Rond november hakt de buurgemeente de knoop door en maakt het een keuze. 

Praten met bewoners
Voordat de gemeenteraad van Gooise Meren de knoop doorhakt wordt er eerst nog met bewoners gesproken. Bewoners konden de afgelopen weken meedoen aan een enquête van het burgerpanel over Weesp, volgende week woensdag wordt er op het gemeentehuis (Bussum) een bewonersavond gehouden over een toekomst van Gooise Meren met Weesp. Daar kunnen bewoners hun voor- en tegenargumenten laten horen. 

Uit de krant