Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

VVD reageert: Vlaanderen alleen weggestuurd om gedrag

Politiek

GOOISE MEREN - De VVD-fractie heeft Erik Pieter Vlaanderen alleen weggestuurd vanwege zijn gedrag. Dat zegt fractievoorzitter Alexander Luijten. De VVD'er reageert daarmee op aantijgingen door Vlaanderen aan het adres van de partij op GooiTV.

Vlaanderen werd afgelopen februari uit de VVD-fractie gezet na een reeks voorvallen rond zijn persoon. Afgelopen week stelde de Muiderberger voor de camera's van GooiTV dat de 'regenten in Bussum hem het lidmaatschap van zijn partij niet gunden'.

De VVD bestrijdt dat. "Het had alleen maar te maken met het gedrag van Vlaanderen, het was echt niet langer houdbaar", stelt Luijten. "We hebben hem als fractie meer ruimte gegeven dan wie dan ook, hij heeft ook vaak anders dan de rest van de fractie gestemd. Dat hebben wij geaccepteerd. Maar hij is over de schreef gegaan. Voor de fusie lag er al een aangifte van de burgemeester van Muiden tegen hem op tafel, daarna is hij wegens onheus en intimiderend gedrag jegens ambtenaren en een wethouder nog tot twee keer toe berispt door de burgemeester van Gooise Meren. Daar wilden we als VVD-fractie niet langer mee geassocieerd worden."

Volgens Luijten heeft Vlaanderen zijn vertrek aan zichzelf te danken. "We hebben hem meerdere keren gewaarschuwd en ook na de laatste waarschuwing toonde hij geen verbetering. We hebben hem met pijn in het hart weggestuurd. Namens de fractie heb ik hem letterlijk gemeld dat hij het ons met zijn gedrag eenvoudigweg onmogelijk heeft gemaakt hem er nog langer bij te houden"

Uit de krant