Edwin Göbbels.
Edwin Göbbels. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
regio

Politieke vragen over cameratoezicht op de Groest na steekincident

Politiek

HILVERSUM - Het steekincident van afgelopen weekend in het Hilversumse uitgaanscentrum roept vragen op bij oppositiepartij Democraten Hilversum. Want waarom vraagt de politie om beelden als er al cameratoezicht is?

Fractievoorzitter Edwin Göbbels zal het komende donderdagavond tijdens het zogenoemde vragenuur van de raadscommissie vragen aan burgemeester Gerhard van den Top. De Democraat, die zich in het verleden meermaals uitsprak tegen cameratoezicht, benadrukt daarbij dat de invoering van camera’s op met name de Groest de gemeente tonnen heeft gekost. “In de weekenden zou live cameratoezicht plaatsvinden en direct reageren op straat.”

Het steekincident vond zondag rond 5.40 uur plaats. De politie, aldus Göbbels, kwam pas ter plaatse na meerdere meldingen. De vraag is daarom of en waarom de politie niet zelf via cameratoezicht zag wat er gaande was. Omdat de politie bovendien om beelden van getuigen vraagt, concludeert de politicus dat het cameratoezicht niet preventief heeft gewerkt. Evenmin zou er sprake zijn van tijdig reageren ter de-escalatie. Göbbels wil ook weten wanneer de volgende politieke evaluatie van het cameratoezicht gaat plaatsvinden. 

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De politie hield na het incident een 19-jarige man uit Naarden aan. Hij was tevens gewond geraakt. Verder is er nog niemand opgepakt. Wel zagen agenten na het incident een groepje personen via de Herenstraat wegrennen naar de Veerstraat. Een getuigenoproep heeft tot dusver weinig concreets opgeleverd.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00