V.l.n.r.: Jelmer Kruijt (fractievoorzitter GDP/Hart), Erik Pieter Vlaanderen (raadslid GDP/Hart), Dick  Roesink (bestuursvoorzitter Hart voor BNM), Marieke Le Noble (vicefractievoorzitter GDP/Hart), Leonard  Koningswijk (bestuursvoorzitter GDP) en Nico Schimmel (wethouder GDP/Hart).
V.l.n.r.: Jelmer Kruijt (fractievoorzitter GDP/Hart), Erik Pieter Vlaanderen (raadslid GDP/Hart), Dick Roesink (bestuursvoorzitter Hart voor BNM), Marieke Le Noble (vicefractievoorzitter GDP/Hart), Leonard Koningswijk (bestuursvoorzitter GDP) en Nico Schimmel (wethouder GDP/Hart). Foto: GDP/Hart

Goois Democratisch Platform en Hart voor BNM samen verder als één lokale partij

Politiek

GOOISE MEREN - De twee lokale partijen Hart voor BNM en Goois Democratisch Platform (GDP) willen fuseren. Dat is de uitkomst van de ledenvergaderingen die beide partijen vanavond hebben gehouden en waarin deze voorgenomen koers aan de leden werd voorgelegd. In de komende weken krijgt de fusie verder gestalte en wordt er ook een nieuwe naam gekozen. Tot die tijd draagt de fractie de naam GDP/Hart.

Door de handen ineen te slaan, verwachten beide partijen hun gedeelde ambities naar de toekomst toe nog beter te kunnen verwezenlijken en het lokale geluid krachtig te kunnen laten doorklinken in zowel de gemeenteraad als in het college van B&W. Daarnaast komt het terugbrengen van het aantal politieke partijen in de gemeenteraad de bestuurbaarheid van de gemeente ten goede. 

Door deze voorgenomen fusie zullen de fracties van GDP en Hart voor BNM vanaf nu samen optrekken. De fractie bestaat daarom per heden uit elf fractieleden, aangevuld met een aantal  steunfractieleden. Jelmer Kruijt zet zijn rol als fractievoorzitter in de nieuwe samenstelling voort. Marieke Le Noble wordt vicefractievoorzitter en de  afvaardiging in het college is met wethouder Nico Schimmel uiteraard onveranderd.  

‘Blij dat het gelukt is’

Fractievoorzitter Jelmer Kruijt reageert verheugd: “Wij zijn heel blij dat dit gelukt is en we als lokale partijen de handen ineen kunnen slaan. Dat verstevigt onze positie en geeft ons de mogelijkheid om samen als grootste partij een bestuurlijke bijdrage te leveren die recht doet aan de verkiezingswinst van de lokale partijen. Het huidige coalitieakkoord kreeg bij de behandeling al onze steun, toen nog vanuit de oppositie. Wij herkennen daarin namelijk veel van onze eigen speerpunten en zien er naar uit om vanuit de coalitie onze bijdrage te leveren bij de verdere uitwerking en uitvoering daarvan. Daarbij zullen wij vanzelfsprekend de verbinding met de inwoners blijven zoeken en dus ook blijven luisteren naar de goede ideeën die er leven op straat.” 

Vicefractievoorzitter Marieke Le Noble denkt dat deze fusie een logische stap is.  “Alhoewel het voor sommigen misschien als een verrassing komt, denken wij hier al langer over na. Inhoudelijk staan we immers niet ver van elkaar af en beide partijen stellen het lokale belang voorop. Door samen op te trekken, wordt het voor de kiezers dus eenvoudiger om te kiezen voor een lokaal gewortelde partij. Als nog grotere fractie met ruim een derde van de zetels in de gemeenteraad kunnen wij op een breed draagvlak rekenen en verwachten wij echt het verschil te kunnen gaan maken voor de inwoners van Gooise Meren. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet.” 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief