Tien vragen aan lijsttrekker: Alexander Luijten (VVD)

’Aarzel niet om je actief te bemoeien met je eigen leefomgeving’

4 mrt 2022, 09:00 · leestijd 2 minuten Politiek
VVD-lijsttrekker Alexander Luijten.
VVD-lijsttrekker Alexander Luijten. Foto: LottaLagg

Alexander Luijten, 58 jaar, woont met Charlotte en labrador Teddy in Bussum. Zij hebben één dochter die in Utrecht studeert.

Op hoeveel zetelwinst hoopt u?
“Wij hopen op zoveel mogelijk zetelwinst. Het gaat erom dat de VVD voldoende stemmen krijgt om stevige invloed op het beleid uit te kunnen oefenen en voor de inwoners zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen.”

Wie wordt beoogd wethouder?
“Zelf ben ik graag beschikbaar voor een tweede termijn als wethouder. Maar de VVD-fractie gaat daar uiteindelijk over. Die zal na de verkiezingen, als de VVD inderdaad deel uit gaat maken van een nieuwe coalitie, de meest geschikte kandidaat naar voren schuiven als wethouder namens de VVD.”

Met wie wilt u absoluut niet in de coalitie?
“De VVD wil in een coalitie met alle partijen die op een constructieve en realistische manier deze gemeente willen besturen. Als persoonlijke noot voeg ik daaraan graag toe dat de samenwerking met de huidige coalitiepartners mij over het algemeen goed bevallen is.”

‘De komende periode moet daar wat de VVD betreft een stevige verbeterslag worden gemaakt’

Welke zichtbare verandering wilt u de komende vier jaar gaan maken in Gooise Meren?
“Het is de afgelopen periode door een aantal oorzaken helaas niet voldoende gelukt de buitenruimte, of het nu gaat om openbaar groen of bijvoorbeeld trott..

Afbeelding

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.