Afbeelding
Foto: Gemeente Gooise Meren

Gemeenteraad verbaasd over college-aanpak Naarderbos; nieuw procesvoorstel zorgt voor vertraging

Politiek

NAARDEN/MUIDERBERG - Het college heeft afgelopen woensdag een nieuw procesvoorstel toegelicht om tot een nieuw bestemmingsplan te komen voor het gebied Naarderbos. Dat gebied omvat de golfbaan die al langer in onbruik is geraakt en het strandje van Muiderberg waarvan het onderhoud ernstig te wensen overlaat. Partijen toonden zich verbaasd over het voorstel.

Het college heeft al een reeks van zogenaamde voorbereidingsbesluiten genomen om te voorkomen dat tijdens de herziening van een Bestemmingsplan ongewenste ontwikkelingen op gang komen die tegenstrijdig zouden kunnen zijn aan de bedoeling van een nieuw bestemmingsplan. Het gebied wordt voor die periode als het ware bevroren en er worden in de tussentijd geen nieuwe aanvragen voor vergunningen in behandeling genomen.

Clubhuis

In het voorjaar van 2020 was met het oog op een nieuw bestemmingsplan een startnotitie aangenomen met daarin de uitgangspunten voor een nieuw bestemmingsplan. Het vraagstuk spitst zich toe op de vraag of de gemeente tegemoet wil komen aan de wens van de exploitant van de golfbaan - vastgoedondernemer Michael van de Kuit - om een nieuw clubhuis in het bestemmingsplan op te nemen. Het clubhuis is in het huidige bestemmingsplan al voorzien in het multifunctionele gebouw aan het water. Maar de exploitant van de golfbaan en de eigenaar van het mfc kwamen met elkaar in conflict over de huur en het golfclubhuis trok met slaande deuren uit het pand van Multi Golf & Health B.V. (MG&H BV).

Die ruzie tussen de private partijen lijkt nu bijgelegd, maar dat heeft er niet toe geleid dat het clubhuis in het gebouw van MG&H weer wordt betrokken. Golfbaan-eigenaar Michael van de Kuit kijkt nu de gemeente Gooise Meren aan om het probleem op te lossen - dat is ontstaan uit het conflict tussen de exploitant van de golfbaan en de exploitant van het gebouw - door te vragen een nieuw clubhuis toe te staan in het gebied.

Risico’s

Het college liet bij monde van wethouder Geert-Jan Hendriks weten - na drie jaar werken aan het nieuwe bestemmingsplan - nu een níeuwe startnotitie te willen voorleggen aan de raad, zonder een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen. Verschillende partijen toonden zich verbaasd. Kennelijk wordt over de risico’s van ongewenste ontwikkelingen onder het huidige bestemmingsplan nu plotseling anders geoordeeld, terwijl de raad intussen gevraagd wordt opnieuw kaders te stellen voor hetzelfde dossier. Al met al lijkt is het dossier nog weinig opgeschoten. Het is overigens de vraag of de gemeente wel de aangewezen partij is om een probleem van twee private partijen op te lossen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief