Bert Sonneveld (interim-voorzitter) is blij met Bas Veerman als lijsttrekker: “Goed voor Gooise Meren”.
Bert Sonneveld (interim-voorzitter) is blij met Bas Veerman als lijsttrekker: “Goed voor Gooise Meren”. Foto: PR

Bas Veerman lijsttrekker CDA Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - De leden van het CDA hebben Bas Veerman als lijsttrekker bij acclamatie verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Dit na de unanieme voordracht van het afdelingsbestuur.

Bas Veerman (47) is een nieuwkomer in de politiek, maar niet in Gooise Meren. Velen zullen hem kennen als voorzitter van Honk- en Softbalclub Allen Weerbaar (HCAW), als oud-directeur van de Bussumse thuiszorgwinkel FullMobility of van school of uit de wijk. Hij heeft - dus - ervaring met zorg en sport in de  gemeente en is bovendien een verbinder.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Bert Sonneveld (interim-voorzitter) is blij met Bas Veerman als lijsttrekker: “Goed voor Gooise Meren”. - Foto: PR

Veerman is geboren in Colombia en na vijf weken gaan wonen aan de Kamerlingh Onnesweg in Bussum. Na het behalen van zijn diploma aan het Vituscollege is hij fiscaal jurist (Maastricht) geworden. Na onder andere bijna tien jaar bij Deloitte gewerkt te hebben en twee jaar internationale ervaring bij een private equity firm in Amsterdam/ London opgedaan te hebben, heeft hij de afgelopen jaren FullMobility aan de Vlietlaan in Bussum opgestart en recent verkocht. 

Veilige straten

De Bussumer is vertrouwd met de kernwaarden van het CDA en het achterliggende gedachtegoed. Hij heeft bewezen teams te kunnen bouwen en wil samen met een aantal ervaren CDA’ers verder bouwen aan Gooise Meren. Als vader van drie kinderen wil hij de gemeente leefbaar houden voor gezinnen. Veerman heeft er zin in om het CDA nog dichter bij de inwoners van Gooise Meren te brengen. Veerman: “Ik ben enorm vereerd dat het bestuur mij heeft voorgedragen. Graag help ik om de afstand van gemeentehuis en inwoners te verkleinen. We hopen dat de kiezer in maart aanstaande ons opnieuw het vertrouwen geeft zodat we ook de komende jaren met een mooi team kunnen bouwen aan Gooise Meren.” 

Gedroomde lijsttrekker

Interim-voorzitter Bert Sonneveld: “Bas is onze gedroomde lijsttrekker. Aimabel, stelt goede vragen en kan goed luisteren en verbinden. Als hr-verantwoordelijke in het Dagelijks Bestuur van het CDA Noord-Holland heb ik vaak afdelingen opgeroepen om vooral van mensen uit het maatschappelijke middenveld actieve CDA’ers te maken, als voorbeeld noemde ik dan ‘de voorzitter van een sportvereniging’. Ook daarom vind ik het super dat Bas Veerman de lijst gaat aanvoeren.” 

Op 9 december aanstaande wordt de rest van de CDA-kandidatenlijst vastgesteld. Het bestuur van CDA Gooise Meren is verheugd met de uitgebalanceerde lijst van gekwalificeerde leden die zich graag voor het CDA Gooise Meren willen inzetten; vernieuwing én ervaring.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Komt dit nog goed en rennen voor het GAD? Mensen 4 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
Derkan Atakan en John ter Riet verruilden Amsterdam voor herenhuis in Bussum ‘Gooise Mannen’ zetten interieur-wereld op zijn kop Mensen 4 aug, 13:00
Afbeelding
Ontmanteling Tergooi blijkt toch niet duurzamer te zijn dan transformatie Politiek 4 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 3 aug, 13:00
Afbeelding
Dertiende editie van Sherrytea Toernooi is in zicht Sport 3 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
'De kans om binnen eigen wijk te verhuizen naar meer passende woning' Hilversum denkt serieus na over verdichting in Hilversumse Meent met kleine woningen Buurt / wijk 3 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Raadslid pleit voor opheffing PMD-afvalstroom Hugo Bellaart (VVD) is klaar met oranje kliko: ‘Je reinste misleiding’ Natuur en Milieu 2 aug, 16:01
Afbeelding
Mobiele (koffie) Tafel gaat op Zomertour door Muiden en Muiderberg Buurt / wijk 2 aug, 12:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief