Foto: © Bob Awick

Filevorming bij Torenflat 'was niet voorzien'

  Politiek

NAARDEN - De drukte in met name de ochtendspits op de Rijksweg tot voorbij de kruising met de Koningin Wilhelminalaan (Torenflat) heeft ook het college van burgemeester en wethouders (B&W) onaangenaam verrast. Dat blijkt uit de antwoorden van B&W op vragen van Hart voor BNM.

Hoewel het autoverkeer sinds de aanleg van de rotonde bij de Keverdijk als gewenst fors langzamer rijdt, is ook de doorstroming verminderd, erkennen B&W. "Enig groter oponthoud vinden wij aanvaardbaar. Echter dat soms de verkeersafwikkeling ook bij het kruispunt met de Kon. Wilhelminalaan is verminderd, was niet voorzien."

Uit de berekeningen in de aanloop naar de aanleg van een rotonde bij de Keverdijk kwamen niet de lange wachtrijen/files naar voren die er nu zijn. Een directe oplossing voor het probleem is er niet. "Het college blijft de huidige situatie monitoren. Ook gaat het college nader onderzoek naar een oplossing", is het voorlopige antwoord van het college van burgemeester en wethouder op vragen van Hart voor BNM.

De rotonde is er nu enkele maanden. Al snel kwamen er klachten - onder meer op social media - over filevorming daar. "Het kost maar vijf minuten extra om tijdens een drukke ochtendspits de A1 te bereiken en de doorstroom is daarmee significant afgenomen", stelde fractievoorzitter Marieke le Noble van Hart voor BNM. "Daarnaast zorgt dit voor extra milieubelasting."

Gevolg is ook dat het verkeer uit de verschillende richtingen van Naarden vast komt te staan op het kruispunt. Dat komt doordat automobilisten bij een groen stoplicht niet kunnen doorrijden. Le Noble: "Dit levert gevaarlijke situaties op."

Meer berichten