Foto: Bob Awick

Lotte Schimmel stopt tijdelijk als PvdA-raadslid Gooise Meren

  Politiek

GOOISE MEREN - PvdA-gemeenteraadslid Lotte Schimmel legt haar vanwege gezondheidsredenen haar werkzaamheden voorlopig neer. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering wordt de jonge politicus vervangen door Martijn Kahlman. 

"Lotte tobt al geruime tijd met haar gezondheid. Aanvankelijk hoopten wij allemaal dat zij snel zou herstellen, maar dat vraagt toch meer tijd dan gedacht", aldus fractievoorzitter Rolien Bekkema van de PvdA Gooise Meren. “Voor haar herstel is het vooral belangrijk dat zij rust krijgt, en daarvan is in het raadswerk nou eenmaal weinig sprake. Daarom hebben we in goed overleg besloten tot deze oplossing die Lotte hopelijk de rust geeft die ze nodig heeft.”

Martijn Kahlman is al actief als steunfractielid voor de PvdA Gooise Meren en is bekend met alle lopende dossiers. “Ik zat al in deze rijdende trein, ik ga nu alleen tijdelijk op een andere stoel zitten”, vertelt hij. “We staan in Gooise Meren voor een aantal belangrijke keuzes de komende tijd. Keuzes die onze inwoners gaan raken. Met mijn fractie zet ik mij er voor in dat daarbij de kwetsbare groepen ontzien worden. Dat onze inwoners de zorg krijgen die ze nodig hebben en dat bij de komende grote projecten in onze mooie gemeente duurzaam, maar bovenal betaalbaar en sociaal bijgebouwd gaat worden.” 

Meer berichten