Veel steun voor ontwikkelvisie Mariënburg

  Politiek

BUSSUM - De verschillende partijen binnen de gemeenteraad van Gooise Meren zijn over het algemeen zeer enthousiast over de plannen/ontwikkelvisie van eigenaar Slokker Vastgoed voor het pensionaat Mariënburg in Bussum. Enige puntje van zorg was de gezamenlijke binnentuin.

Een informatiebijeenkomst vorige week dinsdag was al goed bezocht en 24 uur later trok ook de discussie over de verbouwing van het gemeentelijk monument aan de Brinklaan, waar ook nieuwbouw moet komen, veel bekijks. 

Wethouder Nico Schimmel noemde tijdens de aftrap van de discussie de ontwikkelvisie een 'geweldige verbetering' voor het al lange tijd leegstaande complex en de meeste partijen gingen daar in mee.

Buurtbewoner Michael Plas deed nog wel een voorzet om de parkeerkelder van Mariënburg groter te maken. Op die manier zouden ook bezoekers van de Veldweg daar hun auto kwijt kunnen. Aangezien de parkeerplaats van de Veldweg toch ook op de schop moet, zouden die plannen wellicht in elkaar kunnen vloeien. Daarmee zouden de gedrukt kunnen worden. 

Wethouder Schimmel wilde vooral de focus houden op de voorliggende ontwikkelvisie, maar concludeerde uiteindelijk dat dit niet aan Slokker kan worden gevraagd. "We willen niet Mariënburg laten wachten voordat we er uit zijn op de Veldweg. We willen door, we moeten door."

Namens GroenLinks sprak Reinier van der Hulst zijn zorgen uit over de gemeenschappelijke tuin. Die is weliswaar openbaar toegankelijk, echter het beheer en onderhoud ligt bij de Vereniging van Eigenaren. En dat kan - bijvoorbeeld als daar ooit evenementen plaatsvinden - met elkaar botsen, meende Van der Hulst. 

Schimmel en ook projectleider Ard Bolks denken dat het allemaal wel mee zal vallen. Er worden goede afspraken gemaakt en het is nog de vraag of de tuin 24 uur per dag open is.De politiek besluit volgende week of Slokker inderdaad op de ingeslagen weg verder kan. Dat lijkt echter nu al een zekerheidje.

Meer berichten