Foto: GooiTV
Video

'Afhandeling Bensdorp complex, maar signalen positief'

  Politiek

GOOISE MEREN - De Swim to Fight Cancer, de voortgang van het Bensdorpproject en het nieuwe politieke seizoen. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren bespreekt deze en andere zaken in het 'gesprek met de burgemeester' van BussumsNieuws en GooiTV. 

Over het afwikkelen van het faillissement van Noordersluis, de bouwer van de appartementen op het voormalige Bensdorpterrein in Bussum, zegt Ter Heegde: "Ik moet voorzichtig zijn, maar ik krijg signalen dat er schot in de zaak zit. De curatoren hebben tijd nodig, want het is een ingewikkeld proces. Dit tijd gunnen we ze ook, maar wij hebben als gemeente wel gezegd dat we tempo willen. De bouw wordt hoe dan ook afgemaakt, daar is geen misverstand over."

Vergaderingen
Ook zegt de burgervader weer zin te hebben in het nieuwe politieke jaar. "Hoewel ik het ook wel even lekker vond", zegt hij over de vergaderloze avonden in de zomerperiode. 

Swim to Fight Cancer
Maar eerst wacht de burgemeester een druk weekeinde, met twee zwemtochten voor het goede doel en 'tussendoor' Bussum Cultureel. Een van de zwemtochten is Swim to Fight Cancer op zaterdag 7 september in Muiden. Twee kilometer zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ter Heegde is een van de tweehonderd deelnemers. "Het is een opgave, maar w hebben goed geoefend. Als het moeilijk wordt, dan denken we aan de mensen die elke dag tegen deze ziekte strijden, dan moet ht ons lukken."

Ter Heegde hoopt op veel publiek. Als mensen willen bijdragen, dan kan dat nog steeds. www.swimtofightcancer.nl/gooisemeren 

Meer berichten