Oud Valkeveen trekt soms veel bezoekers en die moeten ook in de toekomst ergens kunnen parkeren.
Oud Valkeveen trekt soms veel bezoekers en die moeten ook in de toekomst ergens kunnen parkeren. (Foto: Bob Awick)

Parkeren Oud Valkeveen blijft issue

  Politiek

NAARDEN - Tien zienswijzen zijn er ingediend op het bestemmingsplan Speelpark Oud Valkeveen e.o 2019 dat tot 31 juli ter inzage lag.

Lange tijd is er gediscussieerd over uitbreiding van het speelpark aan de oud Huizerweg 1 in Naarden. Belangrijk punt daarbij is de overlast voor omwonenden.

Zienswijze
Deze waren daarom uitgebreid betrokken bij de plannen. Toch hebben 55 omwonenden, met name uit Naarden, maar ook uit Huizen, gezamenlijk een zienswijze ingediend.

Ook Vrienden van het Gooi heeft een zienswijze ingediend. Die richt zich met name op het verlies van natuur in de plannen. Het bos dat eventueel gebruikt mag worden voor een parkeerplaats ligt in het zogeheten Natuurnetwerk Nederland (NNN) en is daarmee uit den boze om te gebruiken als parkeerplaats.

Bos
Dat staat ook in het bestemmingsplan. Daarin staat echter ook de mogelijkheid opgenomen dat onder strikte voorwaarde parkeren in het bos mogelijk gemaakt kan worden als wijzigingsbevoegdheid van het college. Zo wil de gemeente voor eens en altijd het parkeren goed oplossen.

"Het hoeft nog niet te gebeuren", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het is maar een mogelijkheid." De tijdelijke overloopparkeerplaats, een weiland dat 20 keer per jaar gebruikt mag worden, kan nog maximaal tien jaar gebruikt worden volgens dit bestemmingplan.

Eigen terrein
Het zou dus logisch zijn te denken dat uiterlijk over tien jaar het speelpark wel richting het bos op moet gaan om alle bezoekers te kunnen laten parkeren op eigen terrein.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten