De veldwissel is een herenakkoord tussen de gemeente, NVC en HC Naarden.
De veldwissel is een herenakkoord tussen de gemeente, NVC en HC Naarden. (Foto: Bob Awick)

NVC staat veld af aan hockeyclub

  Politiek

GOOISE MEREN - Met het omtoveren van een voetbalveld van NVC naar een hockeyveld moet voor hockeyclub HC Naarden vanaf komend hockeyjaar een groot deel van het veldentekort van de hockeyclub worden opgelost.

NVC heeft omgerekend naar ledenaantallen een veld te veel, hockeyclub HC Naarden wordt nog steeds groter, heeft nu al een veld te kort en moet elk jaar nog 300 jonge hockeyers teleurstellen. De overdracht van het veld lost dat probleem voor een groot deel op. "Met het extra veld kunnen we komend jaar zeker 200 hockeyers aannemen", zegt HC Naarden-voorman Marc van Wijk.

NVC staat niet te springen, maar beseft dat het afstaan van het veld noodzakelijk is. "We willen op termijn van NVC weer een gezonde en stabiele club met uitstraling maken. Daar hebben we een plan voor gelanceerd als het gaat om ledenwerving, verenigingsgevoel, vrijwilligersbeleid en zeker van belang: accommodatie en financiën. Door het inleveren van één veld gaan onze lasten drastisch omlaag. We hebben wel bedongen dat onze kantine wordt aangepast zodat we straks een uitgang hebben op ons hoofdveld. Daarnaast gaan we op termijn het veld een kwartslag draaien, zodat we weer plek hebben voor een extra half veld", zegt NVC-voorman Rob Snijders.

Of het plan met de velden doorgaat hangt nu af van de gemeenteraad. Die moet nog voor de zomer akkoord geven.

Meer berichten