Daan Versteeg is vanaf zijn studietijd politiek actief.
Daan Versteeg is vanaf zijn studietijd politiek actief. (Foto: Yvette de Vries)

Naarder Daan Versteeg gaat voor een plek in Brussel

  Politiek

NAARDEN - Hij is jong, enthousiast en zeker van plan om met zijn gezin met vier kinderen in Naarden te blijven wonen als hij volgende week gekozen wordt in het Europees Parlement. De 39-jarige advocaat en Naarder Daan Versteeg staat op plek 7 op de lijst voor het CDA.

Hij timmert in de regio flink aan de weg, zijn poster met mobiele nummer prijkt op menig verkiezingsbord. Daarmee wil hij een duidelijk statement maken: hij is altijd bereikbaar voor de kiezer.

Tot nu toe valt het overigens wel mee met de belletjes en mailtjes. Met een gemiddelde van drie per week zit hij duidelijk nog niet op het aantal dat hij had verwacht. "Jammer", reageert hij, maar zijn enthousiasme wordt er niet minder om. Het is eerder een motivatie om zijn boodschap 'BrusselBereikbaar' nog duidelijker uit te dragen en aan zijn 'lokale' bekendheid te werken. Persoonlijk campagne voeren is goed gebruik binnen CDA-kringen. Ondertussen haalt hij zijn telefoon tevoorschijn en laat hij filmpjes zien waarin bekende mensen, zowel landelijk als lokaal, hun steun voor hem uitspreken.

Als hij in Brussel neerzetelt gaat hij zich hard maken voor betere regels voor internationale handel en voor een duurzamer beleid, zonder dat dat extra geld kost. Het is hem een doorn in het oog dat de 'kleine aannemers om de hoek' het bij openbare aanbestedingen moeten opnemen tegen grote partijen. "Van een lokale aannemer kun je niet verlangen dat hij een plan van aanpak van 20 of 30 kantjes gaat schrijven. Dan wordt het een papieren tijger, maar het moet juist gaan om kwaliteit en eerlijke kansen." Een tweede punt dat hij Europees wil oplossen zijn de harde buitengrenzen. "Daar zijn afspraken over gemaakt, maar ze worden niet nageleefd, met als gevolg dat er lokaal allerlei discussies over plaatsvinden." Die horen wat hem betreft in Brussel thuis, daar moet het goed geregeld worden. Daan is al vanaf zijn studietijd, hij studeerde rechten in Nijmegen, politiek actief voor het CDA. Op zijn 23ste zat hij in de Provinciale Staten van Gelderland en nog geen vier jaar later kon hij wethouder worden in Doetinchem. Maar toen lokte het pluche nog niet zo en stond hij aan het begin van zijn maatschappelijke carrière.

Meer berichten