Afbeelding
Foto: Albert van der Linden

Gebekvecht Speelpark Oud Valkeveen kostte tot nu toe 450.000 euro

Politiek

GOOISE MEREN - Het gebekvecht tussen de gemeente Gooise Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit van Speelpark Oud Valkeveen en Golfbaan Naarderbos heeft de gemeente tot nu toe 450.527,72 euro aan belastinggeld gekost. Dat meldt het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. 

De vastgoedondernemer en de gemeente bekvechten al langer met elkaar over Speelpark Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft plannen om het park uit te breiden en te vernieuwen, maar volgens de gemeente wordt het speelpark teveel een attractiepark en dat wil de gemeente niet. Dat brengt teveel overlast met zich mee. Daarnaast was er de afgelopen maanden veel getrouwtrek over Golfbaan Naarderbos en het naastgelegen strandje. 

Meer geld door externe krachten
Al het gedoe zorgde ervoor dat de gemeente al meerdere keren externe krachten aan het werk moest zetten om al het gedoe te kunnen bolwerken. Er moesten onder meer juristen en andere ambtenaren worden aangetrokken. Dat brengt veel kosten met zich mee. Daarnaast maakte de gemeente extra kosten voor het onderhoud van het Naarderbos. 

Bedrag gaat verder oplopen
Het bedrag dat de gemeente moet besteden om al het gedoe rond de vastgoedondernemer het hoofd te bieden zal zonder twijfel nog verder op gaan lopen. Er lopen momenteel nog een hele reeks aanvragen van de vastgoedondernemer, onder meer voor het plaatsen van attracties op Speelpark Oud Valkeveen. Een groot deel daarvan heeft de gemeente afgewezen, waarop de vastgoedondernemer weer bezwaar heeft aangetekend. Al deze juridische zaken brengen extra kosten met zich mee. 

Getouwtrek gaat door
Het getouwtrek tussen de vastgoedondernemer en de gemeente Gooise Meren gaat ondertussen ook door. De gemeente nam voor het zomerreces een 'voorbereidingsbesluit', afwachtend op een nieuw bestemmingsplan voor het Oud Valkeveen-gebied. Daarom worden er een jaar lang geen aanvragen verwerkt. Werkende aan dat nieuwe bestemmingsplan gaat de gemeente enkele verkeers- en parkeeronderzoeken doen rond Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft nu al aangegeven niet mee te werken aan deze onderzoeken en gaat alle onderzoeken van de gemeente zelf ook toetsen. 

Uit de krant