Speelparkondernemer Oud Valkeveen woest op burgemeester | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De burgemeester is niet meer welkom in Speelpark Oud Valkeveen.
De burgemeester is niet meer welkom in Speelpark Oud Valkeveen. (Foto: Bob Awick)

Speelparkondernemer Oud Valkeveen woest op burgemeester

  Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente en Speelpark Oud Valkeveen gaan snel om tafel om de lucht te klaren. Althans, dat hoopt burgemeester Han ter Heegde. Wat hem betreft moet het gesprek een einde maken aan het lange gebekvecht tussen de twee. 

Maar óf het ook goed gaat komen, valt nog te bezien. De woorden van de burgemeester over de situatie hebben kwaad bloed gezet bij speelparkondernemer Michael van de Kuit. Volgens hem wordt Oud Valkeveen gepest door de gemeente. De ondernemers doelt onder meer op het verlenen van vergunningen. Dat ging volgens hem voor al het gedoe rond de vermakelijkhedenretributie altijd zonder problemen, en nu niet.

Daar komen alle verkeerszaken nog eens bovenop. De gemeente wil met de verkeersdrukte aan de slag omdat buurtbewoners overlast zouden ervaren. Het gaat onder meer om de vele geparkeerde auto's. Van de Kuit: "Oud Valkeveen pleit al vele jaren om een overloopparkeerterrein aan te leggen. We willen daar zelf de kosten voordragen. Er is maar één probleem: de gemeente moet nog een vergunning afgeven."

Ook het aanstellen van wethouder Jan Franx als wijkwethouder rond Oud Valkeveen stuit Van de Kuit tegen de borst. Franx was als wethouder nota bene verantwoordelijk voor de vermakelijkhedenretributie. "We willen een andere wijkwethouder. Dat Franx uit Enkhuizen opeens wijkwethouder wordt begrijp ik heel goed, maar daar gaan wij niet in mee", aldus Van de Kuit.

Weer een rechtszaak
Van de Kuit dreigt na de nieuwe ontwikkelingen wederom met een rechtszaak. "Omdat ik oprecht van mening ben dat een aantal lieden binnen de gemeente Gooise Meren Oud Valkeveen treitert", zegt Van de Kuit. "Kinderen mogen niet pesten, maar volwassenen al helemaal niet."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>