Afbeelding
Foto: Politie

Dieven scoren in 't Gooi na ingooien ruiten

Politie

NAARDEN - Bij verschillende woningen en een bedrijf in 't Gooi hebben dieven toegeslagen nadat zij een ruit hadden ingegooid. Een zwaar voorwerp wat voor handen was, zoals een steen of een bloempot, ging door de ruiten waarna de 'snelle buit' werd meegenomen. 

De inbraken vonden plaats tussen 13 en 20 maart. In bijna alle gevallen scoorden de daders een laptop of tablet. De politie benadrukt daarom om geen waardevolle goederen zichtbaar in de woning te laten liggen. "Inbrekers gaan graag voor een 'snelle' buit. Berg waardevolle spullen goed op."

In Hilversum sloegen de inbrekers toe bij bij een woning aan de Oude Amersfoortseweg. Twee dagen later was het raak in de Herdersweg in Huizen. 

In de dagen die volgden werden er laptops of computers gestolen in woningen aan de Kastanjelaan, Keucheniusstraat en Nieuwe Bussummerweg, ook in Huizen. Daar is ook - in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart - een raam ingegooid op de Naarderstraat. Dit bleef bij een poging, mogelijk omdat er een hond in de woning was.

In Naarden was het foute boel in de ten Boschstraat en Godelindeweg en in Bussum in de Huizerweg. In Blaricum - in een woning aan de Schapendrift - waren sieraden de buit. In Laren werd op de Torenlaan een raam ingegooid en een laptop weggenomen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief