[Update] Verwarmingsmonteur blijkt sieradendief | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie
Update

Verwarmingsmonteur blijkt sieradendief

  Politie

REGIO - Een verwarmingsmonteur uit Bussum, die werkzaam was in het Gooi en de plaatsen daaromheen, heeft bij meerdere mensen tijdens zijn werkzaamheden sieraden gestolen. Hij is vorige week aangehouden, meldt de politie vandaag. Daarbij worden gedupeerden opgeroepen zich te melden, in het bijzonder de eigenaar van een ring met daarop de inscriptie 'Evert 12-6-76 22-12-77'. 

De politie meldt dat bij een goudopkoper en de 61-jarige verwarmingsmonteur gestolen sieraden zijn aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat vooral om gouden sieraden zoals ringen, kettingen en hangertjes.

De zaak komt aan het rollen als, begin oktober vorig jaar, een vrouw uit Kortenhoef ontdekt dat er sieraden uit haar woning zijn gestolen, terwijl er niet is ingebroken. Zij verdenkt de cv-monteur, die een paar dagen eerder bij haar in huis was en bij wie ze al een vreemd gevoel had, van diefstal.

Uit onderzoek van de recherche blijkt vervolgens dat de verdachte het hele jaar door bij verschillende goudopkopers sieraden heeft ingeleverd. Bij een van de opkopers vindt de politie drie sieraden terug, afkomstig van de vrouw uit Kortenhoef.

De recherche arresteert de cv-monteur en treft in zijn woning diverse gestolen sieraden aan. Die neemt de politie in beslag. Ook bij een van de goudinkopers die de verdachte bezocht, treft de politie nog een aantal gestolen sieraden aan en neemt ook die in beslag.

Werkwijze verdachte
De Bussumer werkte in diverse plaatsen in de omgeving, waaronder Huizen, Blaricum, Bussum, Naarden, Hilversum, Kortenhoef en Diemen. "Het lijkt erop dat hij tijdens zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur vrije toegang had tot de bovenverdieping", aldus de politie. "Mogelijk kon hij ongemerkt de kamers betreden en hier geld en sieraden wegnemen. Deze sieraden verkocht hij vervolgens aan verschillende inkopers door heel Nederland."

De verdachte moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>