De beschoten woning aan de Zeggemeent.
De beschoten woning aan de Zeggemeent. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht

Politie

HILVERSUMSE MEENT - De in september beschoten woning in de Hilversumse Meent, Zeggemeent 8, blijft drie weken langer dicht. Dat heeft burgemeester Gerhard van den Top woensdag bekendgemaakt aan de gemeenteraad. “De bewoners van de beschoten woning zijn nog steeds veilig onderdak gebracht.”

Van den Top besloot op woensdag 21 september, een dag na het incident, de woning voor twee weken te sluiten. De burgemeester wilde met deze ‘noodbevoegdheid uit de gemeentewet’ bewoners en de omwonenden beschermen tegen een nieuw geweldsincident op die locatie. Alle bewoners verlieten daarom de woning en verblijven nu ergens anders. 

Nu heeft Van den Top besloten om deze maatregel met drie weken te verlengen. Er is namelijk nog niemand opgepakt, is de uitleg. “Er is dus nog geen uitspraak te doen over het motief van de beschieting”, schrijft de burgemeester. “Daarnaast heb ik met direct omwonenden van de Zeggemeent en bezorgde inwoners uit de Hilversumse Meent gesproken, waarbij ik heb vastgesteld dat men zeer geschrokken is van de gebeurtenissen op 20 september.” 

De ernstige vrees voor herhaling is er daardoor nog steeds. Van den Top kan niet uitsluiten dat er opnieuw een soortgelijk geval kan plaatsvinden, wanneer er geen maatregelen worden genomen. “Met het verlengen van deze maatregel beoog ik de bewoners en de omwonenden te beschermen tegen een nieuw geweldsincident op deze locatie.”

De bewoners van de beschoten woning zijn nog steeds veilig onderdak gebracht, aldus Van den Top. Binnen drie weken bekijkt hij of een minder ingrijpende maatregel mogelijk is, zonder afbreuk te doen aan de openbare orde en veiligheid. “Deze beslissing wordt genomen op basis van dan beschikbare feiten en omstandigheden, waarbij in belangrijke mate wordt uitgegaan van dan beschikbare politie-informatie.”

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief