Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Regio, Update

Conducteur (62) overlijdt op Station Hilversum: twee jongens aangehouden

Politie

HILVERSUM - Een conducteur van de NS is zondagavond op Station Hilversum overleden. Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hilversum zijn aangehouden. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hengelo, vertelt een woordvoerder van NS. “We zijn in diepe shock. Dit is enorm verdrietig, met name natuurlijk voor de nabestaanden. Uiteraard hebben we met hen contact.”

Wat er precies is voorgevallen, wordt onderzocht. Duidelijk is wel dat daarvoor in een rijdende trein richting Amersfoort de twee jongens zaten zonder geldig vervoersbewijs. Zij werden daarop door een conducteur aangesproken, waarna een woordenwisseling ontstond en waarbij werd geduwd en getrokken.

De conducteur kreeg hulp van collega’s en ook de politie werd gealarmeerd. Op station Hilversum stopte de trein vervolgens en kon een van de jongens worden aangehouden. Een van de conducteurs raakte vervolgens onwel en ging op het perron op een bankje zitten. “Daar is hij in elkaar gezakt”, vertelt de NS-woordvoerder. Hulpdiensten kwamen nog ter plaatse om de man te reanimeren, maar uiteindelijk is de man overleden. 

Een van de jongens werd dus al op het station aangehouden, de ander even later in zijn woning. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de woordenwisseling en de onwelwording. Beide jongens zitten nog vast. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief