Afbeelding
Foto: Bob Awick

Daders woningoverval nog niet gepakt; bewoner raakt lichtgewond

Politie

BUSSUM - De politie is nog altijd op zoek naar de twee daders, die vanmorgen rond 6.00 uur een woning aan de Potgieterlaan hebben overvallen. De recherche zoekt getuigen.

De bewoner, die de overvallers - vermoedelijk mannen - wist te verjagen, raakte lichtgewond. Ambulancepersoneel kwam ter plekke en keek de man na. Gelukkig hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

In de vroege ochtend, rond 06.00 uur, werd de bewoner wakker van een geluid. Kort daarna stonden twee overvallers in zijn woning. Ze bedreigden hem en eisten spullen. Het slachtoffer liep in eerste instantie met de twee overvallers mee, maar wist zich zodanig te verzetten dat de twee overvallers het hazenpad kozen. Tijdens de ontstane worsteling liep de bewoner dus wel verwondingen op.

Vuurwapen gevonden
De verdachten zijn zonder buit gevlucht in de richting van de Brediusweg, waar de Potgieterlaan een zijstraat van is. Ondertussen werd de politie gebeld en hebben agenten direct de omgeving doorzocht. Helaas waren de daders al gevlogen. Tijdens het buurtonderzoek vonden de agenten wel een vuurwapen op straat. Er wordt onderzocht of deze betrokken is bij de overval.

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt de zaak en kan hierbij hulp gebruiken van getuigen. Wie meer weet over de overval of heeft gezien waar de verdachten heen zijn gevlucht, kan contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Camerabeelden zijn ook welkom.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief