Foto: Landelijke Eenheid Noordwest

Rits aan bekeuringen voor beschonken automobilist

  Politie

GOOISE MEREN - Agenten van de Landelijke Eenheid Noordwest hebben op de A1 bij Muiden tijdens een controle met de lasergun een 26-jarige automobilist uit Woudenberg bekeurd. Hij kreeg niet alleen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, maar ook voor de overschrijding van de maximum snelheid, het negeren van het VOLG-teken, het niet op eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs en het vervoeren van meer personen dan dat het voertuig gordels heeft.

"Net op het moment dat de collega's bespraken dat het rustig was en er best netjes gereden werd, kwam er een voertuig aan waar de bestuurder meer haast leek te hebben. Zijn snelheid bleek 187 km/u, terwijl de limiet daar 100 km/u is. Bij de afrit Naarden kreeg het voertuig een volgteken en hij leek deze ook te volgen. Op het laatste moment bedacht de bestuurder zich en stuurde hij op het laatste moment weer de snelweg op."

Achtervolging

Agenten zetten een achtervolging in en zagen hoe hij de parkeerplaats Ronduit op reed. Daar gingen de portieren open en tot onze verbazing bleven er mensen uit de kleine Volvo komen. "Alhoewel de auto zitplaats heeft voor vijf personen bleken er zes ingepropt te zitten. De bestuurder ging er tussen staan met het idee dat wij dan niet zouden weten wie er gereden had. Helaas voor hem hadden wij zijn gezicht al gezien toen wij hem inhaalden waardoor wij zonder problemen de juiste persoon eruit konden vissen."

Rijbewijs ongeldig verklaard

Omdat de man zijn rijbewijs niet bij zich had, kon deze op dat moment niet worden ingeleverd. Als dwangmiddel is daarom de auto in bewaring genomen en overgedragen aan de officier van justitie. Ondanks dat het rijbewijs nog niet fysiek is ingeleverd is, mag hij direct niet meer rijden omdat er een vordering tot overgifte gedaan is. "De bestuurder blies vervolgens nog een A'tje op de ademtester waarna wij hij het bevel kreeg om met ons mee te gaan naar het bureau. Daar blies hij 570 ugl." Aangezien de Woudenberger al eerder veroordeeld is voor rijden onder invloed wordt zijn rijbewijs nu, bij veroordeling, van rechtswege ongeldig verklaard.

Meer berichten