Burgemeester Han ter Heegde en mevrouw Karin Krijnen van MMA.
Burgemeester Han ter Heegde en mevrouw Karin Krijnen van MMA. (Foto: gemeente Gooise Meren)

Deal Gooise Meren met Meld Misdaad Anoniem

  Politie

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester  Han ter Heegde  en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden daarvoor donderdag een overeenkomst. 

De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Gooise Meren. De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. "We willen weerbaar zijn en signalen over ondermijnende activiteiten vroegtijdig herkennen en ontvangen", aldus Twer Heegde. 

"De oren en ogen van onze inwoners zijn hierbij hard nodig. Mensen konden al melden bij Meld Misdaad Anoniem, maar die informatie werd niet met ons gedeeld. Nu we zijn aangesloten op het netwerk van Meld Misdaad Anoniem krijgen we die waardevolle informatie wel."

Vuist maken
De commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk gaf eind vorig jaar aan ernaar te streven om de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem.

"Ik vind het belangrijk om gezamenlijk als Noord-Holland een vuist te maken", aldus Van Dijk. "Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie."

Anonimiteit centraal
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen bij Meld Misdaad Anoniem melden over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

Meer berichten