Foto: © Bob Awick
Update

Arrestaties na woninginbraak in Naarden

  Politie

NAARDEN - De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen opgepakt na een woninginbraak in een woning aan de Dr. Anthon van der Horstlaan.

De politie kwam in actie na een tip van een omwonende dat er twee vreemde figuren in het Componistenkwartier rondliepen, die veel interesse hadden in de woningen. De politie omsingelde direct met meerdere agenten de gehele wijk. De inbrekers waren op dat moment aan het inbreken in de woning aan de Dr. Anthon van der Horstlaan, bleek vervolgens.

De bewoner was echter nog in zijn huis aanwezig. De inbrekers bonden hem vast met touwen. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de inbrekers op de vlucht. Na een klopjacht door sloten en weiland werden beiden uiteindelijk aangehouden. Eén van hen was nog op het dak geklommen om zich te verschuilen. Tevergeefs.

De twee mannen hadden verschillende gestolen goederen bij zich. Een speurhond heeft de overige goederen gevonden die tijdens de vluchtpoging waren weggegooid. De inbrekers zitten vast en worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Meer berichten