Foto: © Bob Awick

Oranje Nassauschool Muiderberg week in de kou door vuurwerk

  Politie

MUIDERBERG - De kleuters van de Oranje Nassauschool in Muiderberg hebben de eerste schoolweek van 2020 in de kou doorgebracht nadat vandalen met vuurwerk de verwarmingsketel hadden vernield. Zij lieten vuurwerk in de ontluchtingsbuis van de ketel ontploffen, met als gevolg dat de ketel het begaf.

Dat meldt de gemeente Gooise Meren in een persbericht. "Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar werd de vernieling ontdekt. De kinderen hadden vervolgens les in koude lokalen met hun jassen aan. Met allerlei kachels van ouders is daarna geprobeerd de school een beetje op temperatuur te krijgen. Dat lukte deels, maar elke morgen was er, met name voor de docenten, wel sprake van een koude start."

Wethouder onderwijs Geert-Jan Hendriks heeft donderdagmiddag de school bezocht. Hij werd ontvangen door schooldirecteur Tania Dingenouts. Hendriks constateerde dat de ketel die dag was gerepareerd. Dingenouts heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling. 

De wethouder vindt het ontoelaatbaar dat er moedwillig vernielingen zijn aangebracht aan de school. "Dit kan echt van geen kant. Het is niet de eerste keer dat de school het slachtoffer is van vandalisme. Er zijn al eerder ruiten vernield, graffity gespoten en nog meer. De locatie wordt door jongeren ook als hangplek gebruikt. He groepje jongeren dat dit zou hebben gedaan is in the picture, maar er is nog niemand aangehouden. Het zou gaan om jongens tussen de 13 en 16 jaar”, aldus Hendriks.

De wethouder voelt er weinig voor om hoge hekken rond het schoolplein te plaatsen. "Dat past niet bij het dorpse karakter van Muiderberg. Gevolg is nu wel dat jongeren gemakkelijk op het terrein kunnen komen. Ik wil in samenspraak met burgemeester Ter Heegde bezien hoe wij toch maatregelen kunnen nemen om verdere vernielingen en overlast te voorkomen. Cameratoezicht zou een optie kunnen zijn.”  

Meer berichten