Bedrijfspanden Gooimeer Zuid vol met goederen voor hennepteelt

Politie

NAARDEN - In meerdere panden op het bedrijventerrein Gooimeer Zuid in Naarden zijn bij een controle goederen bedoeld voor grootschalige illegale hennepteelt aangetroffen. Het gaat om onder meer filters, lampen, ventilatoren en plantenvoeding.

Ook was er een geldtelmachine. Vanwege deze vondsten zal de gemeente actie ondernemen.

Bij elkaar controleerde de gemeente Gooise Meren - samen met onder andere politie, brandweer, de omgevingsdienst, douane, UWV, ISZW, NVWA en energiebedrijf Liander - zestien bedrijfspanden op het bedrijventerrein. Bekeken werd of zij zich hielden op de naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving waar ondernemers zich aan dienen te houden. Door middel van deze controles krijgen de autoriteiten meer zicht op activiteiten en wordt mogelijke ondermijnende criminaliteit aangepakt.

Bij de controle kwamen tevens enkele aantalmilieuovertredingen aan het licht, onder meer voor het afvoeren en opslaan van gevaarlijke afvalstoffen. Daarnaast is twee keer uitkeringsfraude geconstateerd. In enkele gevallen zal nader onderzoek worden verricht in het kader van de Wet Minimumloonen minimum vakantiebijslagen, de Arbeidstijdenwet en de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Gemeenten, politie en andere overheidsinstanties trekken samen op om effectief en efficiëntmisstanden tegen te gaan. Door de soms afgelegen ligging, de betrekkelijke anonimiteit waarin geopereerd kan worden en de vaak goede toegangswegen kunnen bedrijventerreinen een aantrekkingskracht hebben voor diverse zaken die het daglicht niet verdragen, schrijft de gemeente in een persbericht. Voorbeelden zijn (faciliteren van) drugshandel, illegaal gokken en witwassen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00