Foto: Politie, Landelijke Eenheid NoordWest

Verdachte weigert bloedonderzoek en bijt reageerbuisje stuk

  Politie

NAARDEN Een 29-jarige automobilist uit Weesp heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het politiebureau van Naarden het glazen reageerbuisje van een bloedonderzoek kapot gebeten. Daarvoor had de politie ook al het nodige met de man te stellen gehad. 

De man reed op de A1 ter hoogte van Muiderberg en viel op door zijn rijgedrag, zo meldt de Landelijke Eenheid NoordWest. De agenten gaven hem op de afslag Weesp/Muiden een stopteken. De man stopte niet, waarop de politie de zwaailichten aanzette. Zo reden ze door tot aan het station in Weesp.

In het riet
Op het Stationsplein zette de man het op een lopen. Via straten en steegjes rende hij naar de Sportparklaan, waar hij zich verstopte in het riet. De agenten zaten hem al die tijd dicht op de hielen en plukten hem uit de rietkraag. Na zijn aanhouding bleek de Weesper geen rijbewijs meer te hebben, dat was al in 2016 ongeldig verklaard. Ook bleek hij onder invloed van alcohol en drugs. 

Buisje stuk gebeten
Een GGD-arts kwam naar het politiebureau in Naarden voor een nader bloedonderzoek. De verdachte weigerde hieraan mee te werken - naar eigen zeggen omdat hij niet tegen bloed kan - en beet met zijn tanden het glazen reageerbuisje kapot. Niet zo slim, aldus de politie, want: "Bij een weigering zal de Officier van Justitie altijd de maximale straf eisen." 

De man wordt gedagvaard en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. 

Meer berichten