Twee vrouwen thuis overvallen en opgesloten | NaarderNieuws
Archieffoto: Bob Awick

Twee vrouwen thuis overvallen en opgesloten

  Politie

NAARDEN - Een man heeft dinsdagnacht twee vrouwen, van 66 en 69 jaar, thuis aan de Juliana van Stolberglaan overvallen en opgesloten in de kelder. Dat meldt de politie. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. 

De overval vond plaats rond 23.30 uur. De bewoonster lag op dat moment op bed. Ze hoorde een geluid en besluit te kijken of het haar huisgenote is. Op het moment dat ze op de overloop staat ziet ze een onbekende man staan. De overvallen dwingt haar terug de slaapkamer in en beveelt haar op bed te blijven liggen. 

Even later komt haar huisgenote toch thuis. Ze wordt meteen vastgepakt door de overvaller. De twee vrouwen worden vervolgens bedreigd en met geweld in de kelder opgesloten. De overvaller doorzoekt daarna het hele huis. De vrouwen kweten toch alarm te slaan vanuit te kelder. Niet veel later staat de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Van de verdachte ontbreekt op dat moment al elk spoor. De agenten hebben het hele huis doorzocht, maar de man bleek al gevlogen. 

De vrouwen bleven ongedeerd, maar waren wel erg geschrokken van de overval. 

Getuigen gezocht
De agenten hebben wel sporen van de dader kunnen volgen in de sneeuw. De vluchtroute van de dader loopt vanaf de achterkant van het huis aan de Juliana van Stolberglaan naar de Koningin Wilhelminalaan en de Thorbeckelaan. Daarna stopt het. De politie hoopt dat buurtbewoners of andere getuigen meer hebben gezien of mogelijk camerabeelden van de overvaller hebben. Bellen met de recherche kan op 0900-8844.

Meer berichten