Zeker een week geen vaartochten vanaf Vestingmuseum | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Voorlopig geen rondvaarten vanaf het museum.
Voorlopig geen rondvaarten vanaf het museum. (Foto: Vestingmuseum)

Zeker een week geen vaartochten vanaf Vestingmuseum

  Politie

NAARDEN - Het Vestingmuseum werd zaterdag geconfronteerd met de diefstal van de motor uit het rondvaartbootje. Een flinke strop en voorlopig zijn de vaartochten tot nader order gecanceld.

Hoofd bedrijfsvoering Pieter Koudijs spreekt van een 'behoorlijke strop'. Helemaal nu het juist deze week prachtig zomers weer is, kan de patrouilleboot niet varen. 

Motor was weg
Koudijs: "We hadden zaterdag de boot nodig om een bruidje en haar vader op te halen bij de Kapitein Meijerweg. Samen zouden ze hier hun entree maken om daarna het huwelijk te voltrekken. Toen wij in de ochtend de boot wilden controleren om te kijken of deze schoon was, bleek dat het luik van de bun (plek voor de motor, red.) open stond. Toen we het luik openden zagen we een groot, gapend gat. De motor was weg, net zoals de accu en de bekabeling."

Boekingen afgezegd
Koudijs vertelt dat de boekingen die stonden voor komend weekend allemaal zijn afgezegd. Tot nader order, maar in ieder geval de hele week zal er geen rondvaartboot vertrekken vanaf de eigen steiger van het Vestingmuseum.

Politie
"Het is nu een zaak voor de verzekering en er is aangifte gedaan bij de politie. Er was dit weekend een viswedstrijd en we hebben een paar vissers aangesproken. Zodoende hoorden wij dat er vrijdag rond 23.00 uur twee mannen in een wit bootje gezien zijn. Anderhalf uur later voeren ze weer weg. Ik denk dat ze rustig de tijd hebben genomen om de motor te stelen." Wie iets gezien heeft, kan zich melden bij de politie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>