NaarderNieuws - Geurcontouren Givaudan akkoord, bouwstop van tafel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Geurcontouren Givaudan akkoord, bouwstop van tafel

  Nieuwbouw

GOOISE MEREN - De 'omgevingsdienst' heeft de nieuwe zogenaamde geurcontouren van het chemische bedrijf Givaudan vastgesteld. Dat punt was eerder een probleem voor een groot aantal bouwprojecten. Er moest zelfs een bouwstop worden afgekondigd. Nu mag er weer gebouwd worden.

De geur die de geur- en smaakstoffenfabriek produceert was tot voor kort een grote belemmering bij bouwprojecten. Er mocht tot enkele honderden meters rondom de fabriek niet zomaar gebouwd worden vanwege geuroverlast.

Dat had tot gevolg dat onder meer het plan om woningen te gaan bouwen op de Borgronden, op steenworp afstand van Givaudan, op losse schroeven stond. Sterker nog: er werd ook gevreesd dat de Bussumse Emmaschool nog binnen de geurcirkel viel.

Nieuwe geurcirkel
Er is nu een nieuwe geurcirkel vastgesteld. Die bepaalt dat er alleen binnen een gebied van tweehonderd tot ongeveer vierhonderd meter rondom het bedrijf geuroverlast ervaren mag worden. En dat betekent dat er buiten dat gebied gewoon gebouwd kan worden. Er hoeft geen enkel plan gecanceld te worden. Alle bouwplannen kunnen weer opgepakt worden en nieuwe aanvragen kunnen worden ingediend. Ook de gemeente kan weer aan de slag met het bouwplan op de Borgronden.

Erg goed nieuws
De gemeente reageert erg verheugd dat er nu weer gebouwd kan worden. "Dit is natuurlijk heel goed nieuws", zo laat wethouder Miriam van Meerten namens het gemeentebestuur weten. De gemeente zat eerder erg in haar maag met de kwestie. "Al met al is de geurcirkel nu kleiner dan verwacht. Alles kan gewoon doorgaan. Dat stemt ons erg gelukkig."

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>