Zonnepanelen op daken Vitusscholen | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De directie en afgevaardigden van Watt Nu proosten op de toekomst.
De directie en afgevaardigden van Watt Nu proosten op de toekomst. (Foto: Bob Awick)

Zonnepanelen op daken Vitusscholen

  Natuur en Milieu

NAARDEN/BUSSUM - Bijna 400 zonnepalen worden de komende tijd geplaatst op de daken van zowel het Vituscollege in Bussum als de Vitusmavo in Naarden. Energiecoöperatie Watt Nu en de directie van de school sloten afgelopen week de intentieverklaring. Het inschrijven voor de panelen gaat binnenkort van start.

De eerste contacten met Watt Nu kwamen tot stand via Emil Blomberg, docent natuurkunde op het Vituscollege en lid van Watt Nu en Evert van den Brink, Hoofd Facilitaire Zaken. "Al snel werd duidelijk dat de directie van de school heel enthousiast was. Ook de leraren ondersteunen de panelen en willen hier ook in het lesprogramma mee aan de slag." Rector Petra Laseur vult aan: "De Vitusmavo en het Vituscollege zijn scholen die midden in de maatschappij staan. Met zonnepanelen willen we ons steentje bijdragen aan een beter milieu."

Flinke energieopbrengst
In totaal gaat het om zo'n 400 panelen, goed voor een jaarlijkse energieopbrengst van meer dan 102.000 kWh. Iris van den Burg van Watt Nu: "We geven medewerkers, ouders van leerlingen en buurtbewoners voorrang bij de aanschaf van de panelen." Met de zonnepanelen wordt groene stroom opgewekt. De inleg, rond de 350 euro per paneel, kan in ongeveer acht jaar terug worden verdiend. "Dit levert een rendement op van ongeveer 5 procent. Bovendien vermindert het de uitstoot van CO2."

Op het rode bèta-gebouw, tegenover het hoofdgebouw, komen 266 panelen. Ook komt er een nieuw cultuurgebouw met 28 panelen in Bussum. Op het dak van de mavo is plek voor 100 panelen. Daarmee liggen de daken vol. Wel is er uitbreiding mogelijk zodra het dak van het hoofdgebouw gerenoveerd wordt.

Het is de bedoeling dat de bijna 400 panelen in de zomer geïnstalleerd worden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.wattnu.org.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>