1,1 miljoen euro provincie voor vaarverbinding Hilversum - Naarden | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

1,1 miljoen euro provincie voor vaarverbinding Hilversum - Naarden

  Natuur en Milieu

NAARDEN - De provincie Noord-Holland trekt in totaal ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Maar liefst 1,1 miljoen euro daarvan gaat naar het weer bevaarbaar maken van het middendeel van de 's-Gravelandse Vaart.

Het bedrag is voor het herstellen van de Noordersluis, het aanpassen van de Corverbrug en het verbeteren van de Zuidersluis en –brug. Dit zorgt voor een minimale doorvaarhoogte van 1,20 meter en een diepgang van 80 centimeter. De constructies worden ook geschikt voor kano's. Verder wordt een deel van de oeverbescherming hersteld.

 Cees Loggen, gedeputeerde Water: "Met deze bijdragen worden knelpunten in vaarverbindingen op verschillende plekken in Noord-Holland aangepakt", aldus gedeputeerde Cees Loggen (Water). "Ik ben blij dat deze belangrijke schakels worden hersteld, zodat straks nog meer mensen kunnen genieten van onze mooie vaarwegen."

Het overige deel van de subsidiegelden is voor het goed bevaarbaar houden van de verbindingen de Wijde Wormerringvaart en Rustenburg - Verlaat. Ook wordt de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam verbeterd en komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

De projecten komen in aanmerking voor subsidie van de provincie omdat ze klaar zijn om uitgevoerd te worden en omdat ze winst zouden opleveren voor de hele regio en verschillende doelgroepen (meerdere waterrecreatievormen, gebruikers, ondernemers, beheerders, etc.). Voorwaarde voor de subsidie is dat de projectpartners meebetalen aan de kosten.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>