Ben vertelt de leerlingen over de race.
Ben vertelt de leerlingen over de race. Foto:Brunel Solar Team

Oud-leerling Ben Onland bezoekt Goois Lyceum met zonneauto

Natuur en Milieu

BUSSUM - Het Goois Lyceum in Bussum kreeg deze week bezoek van het Brunel Solar Team. Ben Onland, die vroeger zelf op de school zat, gaf de leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. 

Ben Onland vertelt: “Ik heb op deze school het technasium afgerond en wist hierdoor dat ik in Delft wilde gaan studeren. Dat ik nu andere leerlingen kan inspireren om de techniek in te gaan en te vertellen over ons project is heel gaaf! Om dit te kunnen vertellen op mijn oude school is extra leuk!”

Het Brunel Solar Team bestaat uit achttien studenten uit Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races, zoals het WK zonneracen in Australië. Onland studeert Aeronautical Engineering en de kennis die hij daarbij op deed kan hij goed gebruiken voor zijn rol als Structural Engineer van het team. “Door mijn studie heb ik veel materialenkennis. Dit helpt me in mijn rol als Structural Engineer, waarbij we veel werken met verschillende materialen zoals carbon vezel, schuim en hars.”

Tijdens het bezoek legde Onland uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de leerlingen de kans om de meegebrachte zonneauto Nuna 11S van dichtbij te bekijken. De leerlingen luisterden aandachtig naar de presentatie en waren erg onder de indruk van de zonneauto. Het team zal dit jaar weer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, wat geldt als het WK zonneracen. De race in Australië wordt om het jaar gehouden en teams uit de hele wereld verschijnen met zelfgebouwde zonneauto’s aan de start. De drieduizend kilometer lange route voert dwars door de Australische outback. Het Brunel Solar Team werd al zeven keer kampioen en is dit jaar vastberaden om de beker mee naar huis te nemen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00