Het mobiele scheidingsstation wordt voorlopig niet ingezet.
Het mobiele scheidingsstation wordt voorlopig niet ingezet. (Foto: GAD)

GAD verlengt coronamaatregelen; inzameling GFT om de twee weken

  Natuur en Milieu

NAARDEN - De inzameling van gft-afval (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) blijft nog de gehele zomer om de twee weken plaatsvinden en ook het mobiele scheidingsstation wordt tot eind augustus niet ingezet.

Dat meldt de GAD. De afvaldienst ziet zich genoodzaakt een deel van de coronamaatregelen, om verspreiding van het virus tegen te gaan, te verlengen. "Er is meer inzet van grof vuilwagens vanwege de drukte op de scheidingsstations en er rijden meer service-auto’s om de straten zo schoon mogelijk te houden", aldus de GAD in een persbericht. "Deze auto’s halen huishoudelijk afval op dat naast ondergrondse containers wordt geplaatst."

Op feestdagen rijdt de GAD een extra route voor het legen van ondergrondse containers die snel vol zitten. "En waar verenigingen het niet voor elkaar krijgen om papier op te halen voor ons, vangen we dat op."

Nog altijd is er meer inzet van personeel nodig om de toegang tot de vier scheidingsstations in goede banen te leiden. "Onze afvalcoaches worden op plekken ingezet waar tekorten ontstaan in onze planning. Dat dit allemaal tijd, geld en inzet van extra personeel kost is onvermijdelijk. Het tweewekelijks rijden van gft biedt ons de ruimte om dit op te vangen."

De verruiming van de openingstijden van de scheidingsstations op maandag, zoals sinds 20 april gehanteerd, wordt op dit moment geëvalueerd en besluiten hierover zal de GAD zo spoedig mogelijk communiceren.

Meer berichten