Foto: Bastiaan Miché

Gewijzigde inzameling afval rond Pasen en Koningsdag

  Natuur en Milieu

REGIO - GAD haalt op Tweede Paasdag 13 april en Koningsdag 27 april een dag later het afval op, dus op dinsdag.  Ook boven- en ondergrondse containers worden later geleegd. De scheidingsstations zijn gesloten. Op Goede Vrijdag 10 april wordt het vuil opgehaald zoals altijd.

"Omdat we het op dinsdag extra druk hebben en in meer wijken inzamelen, kan het gebeuren dat containers, huisvuilzakken of pmd-zakken later worden opgehaald dan mensen gewend zijn. Dit kan uitlopen tot 21.00 uur", laat GAD weten.

"Wij vragen mensen hiermee rekening te houden en hun auto’s zo te parkeren dat de containers en zakken goed zichtbaar zijn en bereikbaar blijven voor de medewerkers." De bakken en of zakken moeten vanaf 7.30 uur aan de weg staan. De avond ervoor mag ook, dan graag na 20.00 uur.

Scheidingsstations
De scheidingsstations zijn op Goede Vrijdag open en hanteren de reguliere openingstijden: van 8:30 uur tot 16:30 uur. Ongeveer een half uur voor sluitingstijd worden er geen auto’s meer toegevoegd aan de wachtrij. Dit is afhankelijk van de drukte van dat moment.

"Momenteel komen er erg veel inwoners naar de scheidingsstations. Wij hebben een aantal maatregelen moeten nemen in verband met het coronavirus. Onder meer is de toegang beperkt, daardoor ontstaan lange files. Ook worden er maximaal 2 personen per auto toegelaten en geen kinderen onder de 18 jaar. Tevens vragen wij mensen afstand te houden voor hun eigen veiligheid en gezondheid en voor onze medewerkers."

Meer berichten