De Waterlandtak moet net als het Naardermeer uit moeras en droge en natte ruigte gaan bestaan.
De Waterlandtak moet net als het Naardermeer uit moeras en droge en natte ruigte gaan bestaan. Foto: IVN

Op ontdekking in de Waterlandtak

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) Gooi en omstreken organiseert 24 augustus om 10.00 uur een wandelexcursie door de Waterlandtak in Muiden.

De Waterlandtak is aangelegd als natuurcompensatie voor de snelwegverbreding Schiphol Amsterdam-Almere. Het is een natuurgebied in ontwikkeling dat een ecologische verbindingszone vormt tussen het Naardermeer en Waterland, de veenweidegebieden bij Amsterdam.

Dieren
Net als het Naardermeer en Waterland moet het een gebied worden met moeras en droge en natte ruigtes waardoor met name dieren zich kunnen verplaatsen van het ene naar het andere gebied.

De gidsen vertellen over de inrichting van het gebied, welke diersoorten er te verwachten zijn en de eisen die deze soorten stellen aan hun omgeving. Verder wordt ingegaan op de landschapsgeschiedenis en de pioniersplanten en dieren die zij er hebben aangetroffen.

Struinwandeling
Om het gebied te ontdekken, wordt een deel bezocht en een zogeheten struinwandeling gemaakt, want er zijn geen paden. Belangrijk voor deelnemers is goed schoeisel en een lange broek die tegen een stootje kan.

Verzameld wordt vanaf 9.45 uur op Parkeerplaats P1 aan de Weesperweg, afslag oude Maxisweg, in Muiden. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief