Kinderen aan de slag in de kindertuinen.
Kinderen aan de slag in de kindertuinen. (Archieffoto: Yvette de Vries)

Kindertuinen krijgen 1.000 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds NH

  Natuur en Milieu

BUSSUM - Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft bekend gemaakt welke projecten door ze gesteund worden.

Op de lijst staat ook de Stichting Kindertuinen Bussum. Zij krijgen 1.000 euro voor een presentatie van 100 jaar Kindertuinen Bussum.

Blij
Penningmeester Huib Steenbergen vroeg de subsidie aan: "We zijn heel blij dat we het geld hebben gekregen, want het was niet eenvoudig. We draaien eigenlijk elk jaar een beetje verlies en wilden toch extra aandacht besteden aan ons 100-jarig bestaan."

Dat wordt op 21 september van 10.00 tot 16.00 uur gevierd op het tuinencomplex aan de Huizerweg 49J naast het Mouwtje en de kinderboerderij. Dan is iedereen welkom

Pompoenendag
"Dan is het pompoenendag en ziet de tuin er op zijn mooist uit. Dan presenteren we ook onze kindertuinen aan een aantal genodigden, waaronder de burgemeester."

Bij de Kindertuinen kunnen kinderen uit groep 5, 6 of 7 van basisscholen in Naarden en Bussum voor 30 euro per jaar tuinieren. De oogst mogen ze mee naar huis nemen. Het project draait volledig op vrijwilligers.

Pleitbezorger
In totaal steunde het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland voor ruim 365.000 euro aan projecten in de provincie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten.

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Daarnaast geeft het fonds als inspirator van hedendaags mecenaat aan particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Meer berichten