Foto: Bob Awick

Grond en zand weer welkom bij scheidingsstations

  Natuur en Milieu

REGIO - Inwoners van de regio, onder meer Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp, kunnen hun zand en grond weer kwijt bij de vier scheidingsstations van de  Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD).

Er is een tijdelijk oplossing getroffen met een ander bedrijf dat grond en zand verwerkt. Gisteren moest de GAD nog melden dat, door een besluit van 
Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven, grond en zand van inwoners niet meer welkom was. De GAD kon het namelijk niet meer kwijt bij hun verwerker Renewi. 

Gevolgen lange termijn
De maatregel van de Staatssecretaris, waardoor grond die niet gekeurd is op poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) niet verwerkt kan worden blijft wel van kracht. De GAD laat weten blij te zijn dat er nu een tijdelijke oplossing is maar dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een duurzame oplossing.

"De gevolgen van het besluit van de Staatsecretaris  zijn nog niet geheel te overzien. Er wordt hard gewerkt om alles inzichtelijk te krijgen, maar het belangrijkste is dat inwoners daar zo min mogelijk de dupe van worden", aldus de GAD.

Meer berichten