De favoriete plek van Bert Barkmeijer is bij deze boom. 'Sprookjesachtig.'
De favoriete plek van Bert Barkmeijer is bij deze boom. 'Sprookjesachtig.' (Foto: Bob Awick)
Zomerserie Markant

'Een plek waar elfjes en kabouters zouden kunnen vergaderen'

  Natuur en Milieu

LAREN - Even weg uit de hectiek en al wandelend genieten van sprookjesachtige plekken op Landgoed Larenberg. Het bos is een nog onontdekte parel in 't Gooi. Parkbos Landgoed Larenberg is onontdekte parel van 't Gooi

Markante plaatsen zijn overal in de regio te vinden. Plekken die opvallen en bijzonder zijn. In deze zomerserie gaan wij er bij een aantal op bezoek.

Een hele grote tuin. Zo zou je de 24 hectare bos en weides tussen Laren en Blaricum kunnen noemen. De natuur is onderdeel van het relatief onbekende Landgoed Larenberg dat tussen de Naarderstraat, (oude) Prinses Julianalaan en Leemzeulder ingeklemd ligt. Het bos biedt natuurliefhebbers een bijzondere ervaring.

Roofvogels
Het bos herbergt een grote variatie aan loof- en naaldbomen en roofvogels zoals buizerds, uilen en reeën, maar ook de kenmerkende rododendrons en varens die horen bij een parkbos. Vanuit het hoofdhuis is door een grote weide een ononderbroken zichtlijn richting het lager gelegen Laren vastgelegd.

Bert Barkmeijer, bewoner van het 'kleine' huisje op het landgoed, is een van de weinige frequente bezoekers van het bos dat aan zijn woning grenst. Niet zomaar, want hij is voorzitter van de Stichting Vrienden van Landgoed Larenberg.

Slingerende bospaden
Met flinke passen loopt hij over de slingerende bospaden, voor hem allemaal bekende plekken. Stille plekken vooral. Want het parkbos dat hoort bij de statige buitenplaats Larenberg is geen drukbezochte locatie.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten