Afbeelding
Foto: PR

Start Baby Loss Awareness Week 2022 in Podium deMess

Mensen

NAARDEN - De opening van de Baby Loss Awareness Week (BLAW) 2022 vindt dit jaar - op zondag 9 oktober om 14.30 uur - plaats in Podium deMess in Naarden-Vesting. 

Deze bijzondere week, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en ouders die een kindje hebben verloren tijdens de zwangerschap, vindt ieder jaar van 9 tot en met 15 oktober plaats. 

In Nederland krijgen ouders van overleden baby’s ondersteuning van de Stichting Steunpunt Nova. Daarnaast organiseert deze stichting de jaarlijkse BLAW in Nederland. Tijdens de opening onthult Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren, samen met actrice Bertrie Wierenga (GTST) een aantal doeken met daarop de voetafdrukjes van 250 overleden baby’s. 

Na de onthulling maken de ouders gezamenlijk een wandeling rondom Naarden-Vesting. Tijdens die wandeling wisselen ze ervaringen uit en delen ze de liefdevolle herinneringen aan hun kindjes met elkaar. De doeken met de voetafdrukjes blijven in de week van 9 oktober tot 15 oktober in Naarden te zien.

Verdriet delen

Chris Beekman is mede-organisator van de BLAW. Hij verloor twee keer een zoon tijdens de zwangerschap. Voor hem betekent de BLAW 2022 een aansporing om ook stil te staan bij wat er niet goed gaat en om verdriet te delen. Beekman: “Ouders stoppen hun verdriet vaak weg als het om het verlies van hun baby gaat, ze hebben het er niet over. En anderen vinden het ook dikwijls moeilijk om erover te praten met je. Na het overlijden van onze eerste zoon zag ik overal ouders met kinderen. Ik kon ook een tijd lang niet tegen de schappen in de winkels waar dingen lagen die met kinderen te maken hadden. Toen ik mijn verhaal vertelde aan iemand die net een miskraam had gehad, bleek dat diegene precies hetzelfde voelde. Samen konden we ons verdriet delen, maar ook keihard lachen om bepaalde situaties.” 

Gebouwen in roze en blauw

Naast Gooise Meren doen ook andere gemeenten aan de BLAW mee, door een prominent gebouw uit te lichten in de kleuren roze, blauw, of allebei. Zo belicht de gemeente Alphen a/d Rijn de lichtmast, de gemeente Weert de Martinikerk en wordt in Arnhem de John Frostbrug roze of blauw gekleurd. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht wordt zowel in roze als blauw uitgelicht.  

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief