Afbeelding
Foto: PR

Rotary verzorgt 5 mei-pakket voor Oekraïense vluchtelingen

Mensen

BUSSUM/NAARDEN - De Rotaryclub Naarden-Bussum heeft op Bevrijdingsdag 5 mei Oekraïense vluchtelingen uit Naarden en Bussum in het zonnetje gezet in het kader van hun jaarlijkse clubactie ‘Vier de Vrijheid’.

De vluchtelingen kregen een 5 mei-pakket met een bloemetje, badproducten, kinderspeelgoed, sieraden en enkele bonnen die bij lokale ondernemers gebruikt kunnen worden. “Het doel is om op die manier contact te maken met de nieuwe inwoners van Gooise Meren en hen waar mogelijk de weg te wijzen binnen onze gemeente. De eerste contacten hierover zijn nu gelegd, en dit krijgt een vervolg”, aldus Pieter Schut van de rotaryclub.

Op de pakketjes stond onderstaande tekst, zowel in het Oekraïens als in het Nederlands.

‘5 mei Bevrijdingsdag in Nederland. Wij denken aan Oekraïne. 

Vandaag, op 5 mei vieren wij in Nederland onze Bevrijdingsdag. Die vrijheid willen wij, als Rotaryclub Naarden-Bussum, graag met jullie delen. De vrijheid die wij hier hebben, gunnen wij jullie natuurlijk ook!

Daarom geven wij jullie graag een cadeautje om jullie te laten merken welkom te zijn in onze gemeente Gooise Meren. Samen met een bloemetje, een Nederlandse traditie. Misschien kunnen we jullie helpen door jullie de weg te wijzen in onze community. Want wij zijn hier thuis en helpen jullie graag op weg, nu het nodig is. Dat is wel het minste wat wij nu kunnen doen!

Voor vragen zijn wij te bereiken op rotaryclubnaardenbussum@gmail.com of via de contactpersonen op jullie locatie. Wij wensen jullie snel dezelfde vrijheid toe zoals wij die hier hebben! Hartelijke groet van de leden van de Rotaryclub Naarden-Bussum www.rotary.nl/naardenbussum.’

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief