Afbeelding
Foto: PR

Riki Stichting deelt met Pasen uit

Mensen

GOOISE MEREN - De Riki Stichting verspreidt deze Pasen ruim 18.000 paaspakketjes onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes vol lekkernijen uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. 

In gemeente Gooise Meren werkt de Stichting samen met Zonnebloem Bussen - Hilversumse Meent, Zonnebloem Muiden, Amaris Florisberg, Oranje Nassauschool, Zonnebloem Muiden, Amaris Florisberg en de Oranje Nassauschool.

Aandacht

Vrijwilligers van De Zonnebloem brengen de paaspakketjes thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Ook verdeelt de Riki Stichting vijfduizend paasattenties (bestaande uit een Jumbo Cadeaukaart) onder gezinnen die zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt. In alle acties van de Riki Stichting staat het geven van liefdevolle aandacht centraal. 

Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra vinden leuke activiteiten plaats, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langs brengen van het paaspakketje of de paasattentie is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht, aldus de Riki Stichting.

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Deze vrijwilligers organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, herfstperiode en met kerst en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00