Afbeelding
Foto: PR

Riki Stichting deelt met Pasen uit

Mensen

GOOISE MEREN - De Riki Stichting verspreidt deze Pasen ruim 18.000 paaspakketjes onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes vol lekkernijen uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. 

In gemeente Gooise Meren werkt de Stichting samen met Zonnebloem Bussen - Hilversumse Meent, Zonnebloem Muiden, Amaris Florisberg, Oranje Nassauschool, Zonnebloem Muiden, Amaris Florisberg en de Oranje Nassauschool.

Aandacht

Vrijwilligers van De Zonnebloem brengen de paaspakketjes thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Ook verdeelt de Riki Stichting vijfduizend paasattenties (bestaande uit een Jumbo Cadeaukaart) onder gezinnen die zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt. In alle acties van de Riki Stichting staat het geven van liefdevolle aandacht centraal. 

Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra vinden leuke activiteiten plaats, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langs brengen van het paaspakketje of de paasattentie is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht, aldus de Riki Stichting.

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Deze vrijwilligers organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, herfstperiode en met kerst en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief