Leefgeld wordt maandelijks gestort

Gooise Meren kiest voor SimpleCard; pinpas voor Oekraïense vluchtelingen

14 apr 2022, 08:00 · leestijd 2 minuten Mensen
De Oekraïense vluchtelingen krijgen deze week hun leefgeld. Met de betaalkaart kunnen vluchtelingen zelf pinbetalingen doen. Op de kaart
De Oekraïense vluchtelingen krijgen deze week hun leefgeld. Met de betaalkaart kunnen vluchtelingen zelf pinbetalingen doen. Op de kaart Foto: © Bob Awick

De gemeente Gooise Meren gaat voor het leefgeld van vluchtelingen gebruik maken van de SimpleCard. Inmiddels zijn er honderden besteld. De SimpleCard is een prepaid betaalkaart, waarmee snel en eenvoudig leefgeld uitgekeerd kan worden. 

Gooise Meren heeft bewust voor deze efficiënte en vooral veilige oplossing gekozen en de afgelopen week geen contant geld verstrekt. “Het wachten was op de komst van de betaalpassen, die deze week persoonlijk worden gekoppeld aan de vluchtelingen”, meldt een woordvoerder van de gemeente. De bestelling is voor het weekend geplaatst en begin deze ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.